Måltidsverksamheten inom Ydre kommun
Ydre kommuns måltidsverksamhet består av tre tillagningskök och tre mottagningskök. I Solängens servicehus finns ett av tillagningsköken och där tillagas mat alla dagar i veckan året runt till äldreomsorgen. Därifrån körs även varm mat ut till mottagnings- köken i Rydsnäs och Asby samt till Ydreskolan.
Hestra skola, fritids och förskola har ett tillagningskök i skolans lokaler samt även restaurangdel där det serveras frukost, lunch och mellanmål till skol- och förskolebarnen.
Österbymo förskola har ett tillagningskök där det tillagas frukost, lunch och mellanmål som serveras på avdelningarna eller i den gemensamma måltids- och aktivitetslokalen på förskolan.
Kostchef
Lovisa Andersson
Matsedel
- Måndag - Vecka 18 Sej nuggets, remouladsås, potatis
- Tisdag - Vecka 18 Pastagratäng med skinka
- Onsdag - Vecka 18 Första maj
- Torsdag - Vecka 18 Stekt kycklinglår, tomatsås, klyftpotatis
- Fredag - Vecka 18 Thaigryta, ris
Hela matsedeln finns att läsa på skolmaten.se.